tisdag 8 december 2009

Ljusen tindrar i granen...

Jaha, det närmar sig lucia och det verkar inte som det vill börja snöa.
Funderar på om jag kommer att hinna baka lussebullar, eller om jag ska rusa förbi på Gateau som den "viktiga och upptagna" kvinna jag är.
Varje år tänker jag att jag ska börja med julstöket i god tid och varje år känns det som jag blir senare och senare i starten. Gör en mental anteckning om att skärpa mig.

Här kommer i alla fall senaste nytt om julstöket;
I år hjälpte mannen till att fixa granen och han tyckte att vi skulle effektivisera det hela lite då vi ligger lite efter och att jag var alldeles för noggrann i mitt pyntande.
Bland annat var hans förslag att vi skulle begränsa mängden lampor i granen till 20st, 60 st var i hans ögon alldeles för mycket.
Jag som tycker att det är vackert med alla de små lamporna och vet att när man sprider ut dem så ser det inte så mycket ut, hävdade att han skulle ge tusan i att tycka så mycket och att detta inte var rätt tillfälle att försöka spara tid - Julgranen är HELIG ju!!
Han hävdade att med 60 st lampor i granen, så kunde vi lika gärna tända eld på skiten det skulle ge ungefär samma effekt.
Jag var tvungen att fnissa lite men stod på mig och morrade att han skulle flytta på sig och gå och spara tid någon annanstans.
När lamporna tillslut var på plats, var han tvungen att erkänna att det ju faktiskt inte såg så mycket ut och att det blev bra.
Tur var väl det, annars hade han haft en mycket upprörd kvinna i huset - Jag börjar tro att han känner sin blivande fru....

Nu står den där och lyser i all sin prakt, Sugen har druckit sig lite lagom berusad på starkvinsglöggen och ligger i soffhörnet och sjunger obcena julvisor och julfriden börjar sänka sig....

4 kommentarer:

  1. Hahahaha,,ditt odjur..här kan fan ingen var krasslig o värkbruten..humöret hamnade direkt i topp vid tanken på din asberusade sug..hihih nu lägger jag mig försiktigt ned i soffan o skrattar färdigt o du... stooooooooooooooooooooooora kramen

    SvaraRadera
  2. Du är härlig du! Får så fina bilder i huvudet av det du skriver. Mailade dig för en stund sedan.

    SvaraRadera
  3. fint med gran, du får ta kort på den så vi får se =)

    SvaraRadera
  4. Hejs!

    Kan du inte lägga ut granen på bloggen? jag har ju bilden framför mig...och dig morrande...ha ha!!bra stå på dig!! likaså om ringarna!!!själv har jag oxså varit på uselt humör idag!!inget blir som planerat(förutom att mamsen är bättre)!jag drog tag i träningsbagen och cykla på gymet så pulsen var uppe i 156 och tränade som en gnu!!men mådde prima efter duchen och en liten solning i solariet ;-)
    Hoppas hoppas att snön infinner sig nu snart och över ditt bröllop!!Jag får väll åka upp med x2000 och massa vagnar med alla mina kvinnliga vänner och skotta upp snö...sedan hota chaffören att köra så det ryker!!och sedan så fixar vi snö utanför kyrkan och en massa vackra isstatyer !

    Kraaaaaaaam

    SvaraRadera